VERDIEPINGSSESSIES

SESSIE
13:00 - 14:00

1. De DBA in uw dagelijkse praktijk

Leuk, die Wet DBA, maar wat kunnen we er nu eigenlijk mee in de dagelijkse praktijk? In deze praktijksessie geeft Heleen Elbert u handvaten voor op kantoor. Welke ZZP'ers lopen het grootste risico? Welke handvaten kunt u gebruiken om de risico's voor uw bedrijf snel in te schatten? En hoe houdt u de risico's zoveel mogelijk buiten de deur? Hoe werkt een modelovereenkomst, en hebt u er eigenlijk wel een nodig?

 • De Wet DBA, de laatste stand van zaken
 • Praktische tips voor de dagelijkse praktijk
 • Wanneer loopt u risico, en wanneer eigenlijk niet?
 • Hoe gebruikt u een modelovereenkomst

 

Heleen Elbert

Heleen is fiscaal-jurist en oud-belastinginspecteur. Met haar jarenlange praktijkervaring weet zij ingewikkelde fiscale zaken om te zetten in in praktische handvaten voor de dagelijkse praktijk. Heleen heeft een eigen praktijk als zelfstandig belastingadviseur: elbertfiscaal.nl. Daarnaast treedt zij regelmatig op als spreker bij congressen en is zij als auteur verbonden aan diverse fiscale tijdschriften. Heleen maakt deel uit van de Taskforce DBA, is onder meer bestuurslid bij de Vereniging Zakelijke Rijders (vzr.nl) en is als promovenda autobelastingen verbonden aan de Erasmus Universiteit.

SESSIE
13:00 - 14:00

2. De salaris- en hr- specialist van de toekomst: grip houden, betrokkenheid creëren en adviseren

Met duidelijke planningen en grip houden op het proces kunnen Salaris- en HR-specialisten beter anticiperen op piekmomenten. Veranderingen in o.a. het Employee Self Service maken dat veel mensen binnen de organisatie invloed hebben op het proces. Dit vergt een andere benadering en andere vormen van controleren. Door medewerkers beter te begeleiden in het proces en mee te laten ontwikkelen met updates in software en wetgeving, komen ze minder voor verrassingen te staan.

 • Laat de salarisstrook geen verrassing zijn voor je collega’s: casus complexe situatie met rapporteren
 • Hoe maak je arbeidsvoorwaarden technisch uitvoerbaar -case met tips&tricks
 • Procesbetrokkenheid van A tot Z
 • Vaardigheden voor een Wendbare en veelzijdige salarisadministratie: adviseren, analyseren en proactief zijn
 • Het gezamenlijke belang van Hr en Financiën (bijv.: IKB en WKR)

Sylvia Alberts

Sylvia Alberts is manager Payroll & HR Services bij Optimo. Haar werkzaamheden varïeren van het opstellen van strategische jaarplannen, coaching, klantcontact en relatiebeheer, adviestaken over procesoptimalisatie, verandermanagement en kennisdeling over de vakgebieden Payroll en HR. Sylvia’s visie is dat salarisadministratie onmisbaar en veelzijdig is. Ze gelooft in de adviserende rol van de salarisadministrateur en streeft naar situaties waar medewerkers meegenomen worden in het salarisproces. Naast het leiden van het Payroll- en HR-team, deelt ze graag haar visie via blogs en seminars op het vakgebied.

SESSIE
13:00 - 14:00

3. Fiscaal aantrekkelijk belonen/WKR

Haalt u fiscaal gezien het maximale uit de werkkostenregeling? Waar liggen nog mogelijkheden om uw arbeidsvoorwaarden fiscaal aantrekkelijker te maken? Tijdens deze sessie wordt afwisselend aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden gekeken naar de (on)mogelijkheden binnen de werkkostenregeling. Een (kleine) aanpassing in een bedrijfsregeling kan soms leiden tot verrassende uitkomsten.

 • Attentiebeleid onder de werkkosten
 • Monitoren te besteden vrije ruimte
 • De (on)mogelijkheden van het nieuwe werken

 

Casper Mons

Casper is zelfstandig senior beloningsadviseur. Hij is gespecialiseerd in het uitzoeken en interpreteren van de wet- en regelgeving op sociaal en fiscaal gebied. Hij is docent en schrijft blogs voor SalarisNet.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.